Телефонуйте: +38(067)511-0-111
Приєднуйтесь:

Новини

17.02.2021

Автоматизация от ASTRA SCADA для коммунальных предприятий

   Проекти автоматизації роботи систем опалення з застосуванням рішення "ASTRA SCADA" реалізували фахівці групи з розробки та впровадження АСУП компанії «Astra project» для комунальних підприємств в Київській та Дніпропетровскій областях:  Школи-інтернату №25, сел. Пуща-Водиця, СЗОШ № 5 м. Верхньодніпровська, для чотирьох об'єктів сел. Дніпровське: старшої школи, молодшої школи, музикальної школи та місцевої амбулаторії.

   Всі проекти мають за мету досягнення енергозбірігаючого ефекту шляхом автоматизованого контролю та віддаленого керування роботою системи опалення (ефективним розоділо теплоносія по приміщенням), у відповідності з режимною картою кожного об'єкту (карта визначає необхідну температуру теплоносія у залжності від температури довколишнього середовища).

   Кожен з цих об'єктів має свої особливості.

 На приклад, школа-інтернат № 25, що розташована в Київській області в селищі Пуща-Водиця, побудована більш ніж 40 років тому, стіни достатньо великої товщини та з гарно. теплоємністю. 

   При цьому, основною проблемоє було те, що в системі опалення об'єкту не застосовувалось регулювання температури теплоносія. Це призводило до неефективноого використання теплової енергії. Особливо актуальним це питання виникало в той час, коли за вікном була мінусова температура, та витрати по забезпеченню теплом на будівлю дуже швидко зростали.

   Фахівцями групи АСУП компанії «АСТРА» було прийнято рішення застосувати систему регулювання температури теплоносія за допомогою встановлення на магістраль теплопостачання насоса та двохходового клапана.

  Для автоматизації роботи насоса та клапана було підобране обладнання та зібрано щит мониторингу та керування.

   Далі - програмування.

  Були написані спеціальні програми: для управління насосом та клапаном по температурному графіку; для розрахунку лімітів (на день, на місяць), для обліку споживання тепла (за час, за день, за місяць, за весь час), для обліку економії (за день, за місяць, загальної економії за опалювальний період).

  Передбачена і програма страхування. На випадок аварійної ситуації чи збоїв у роботі насосів, а також перевитрат електроенергії, СМС-повідомлення надходить на телефон оператору та уповноваженим фахівцям з обслуговування системи опалення.

   Аналогічний підхід фахівці группи АСУП застосували на інших об'єктах після обстеженняя систем опалення та анализу їх роботи.

   Завдяки запропонованому та реалізованому рішенню, була отримана можливість автоматизованого віддаленого керування роботою системи опалення, підвищена енергоефективність систем опалення при постійній підтримці надійності їх роботи .

   Розрахований період окупності системи "ASTRA SCADA" встановленої на даних об'єктах, зі слів керівника проектів автоматизації Євгена Каїры, становить 2,5-3 місяці в період опалювального сезону, а зекономлені кошти установи зможуть використати на розвиток.



Повернення до списку
© 1993-2022 «Компанія Астра»