Телефонуйте: +38(067)511-0-111
Приєднуйтесь:

Тематичні статті

03.02.2015

Нове джерело теплової енергії - системи утилізації тепла від "ASTRA GROUP"

Сучасне харчове виробництво - це складна й надзвичайно енергоємка структура, в яку входять, крім власне переробного технологічного обладнання, такі компоненти: системи холодопостачання об'єктів зберігання, охолодження, заморозки та кондиціонування повітря; установки теплопостачання систем опалення та вентиляції виробничих цехів, адміністративних приміщень, складів, навантажувальних рамп; система гарячого водопостачання.

Крім того, сучасною особливістю харчових виробництв є практично повна автономність більшості систем. У результаті системи холодопостачання, витяжної вентиляції й каналізації скидають у навколишнє середовище сотні кіловат тепла.

У той же час відбуваються витрати енергоносіїв на підігрів припливного повітря, нагрівання води для гарячого водопостачання та опалення, на розтоплювання випарників холодильних установок, нагрівання повітря в сушильних камерах і камерах дефростації тощо. Чим більша встановлена ​​потужність холодильних машин, тим більша величина утилізованої теплоти.

Але що робити, коли споживачу в даний момент стільки тепла не потрібно? Невже вихід тільки один - скидання в атмосферу?

Звичайно, всі ці проблеми можна вирішити різними способами. Але, як правило, виникають нові проблеми, такі, як надмірне ускладнення обладнання, збільшення його габаритів і необхідність великих площ для розміщення, застосування більш складної й дорогої автоматики. Більше того, коли такі проблеми виникають перед фахівцями, далекими від цих областей, будь-яке вузькопрофесійне питання, що стосується техніки, обладнання або технічного рішення, стає непереборною перешкодою. А таких питань чимало.

Існує надзвичайно цікаве рішення, це - кільцева система утилізації тепла з тепловими насосами. Унікальний спосіб об'єднання в єдину теплову систему десятків розрізнених виробників і споживачів тепла. Спосіб за економічними показниками більш ефективний, ніж окремі системи опалення та кондиціонування повітря.

Досвід роботи систем теплопостачання на базі СУТХМ дозволяє стверджувати, що застосовується принципово нові джерела теплової енергії.

Багаторічна експлуатація підтверджує енергетичну ефективність, екологічну й соціальну доцільність застосування технологій утилізації скидної теплоти на багатьох об'єктах промислового холодопостачання.

Системи утилізації скидної теплоти успішно працюють в усьому світі та в нашій країні. Ми спираємося на особистий п'ятнадцятирічний досвід наших фахівців успішного проектування та впровадження СУТХМ на десятках об'єктів України з холодопостачанням від «ASTRA GROUP».



Повернення до списку
© 1993-2022 «Компанія Астра»